Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra är krämen med stort B

Går det att få en ansiktskräm som återfuktar, jämnar ut, fungerar som en concealer och har solskyddsfaktor samt passar just din hudton? Vi testar åtta BB Creams som lovar att fylla många funktioner.

Annons

BB Cream, som den förkortas, står oftast för blemish balm eller beauty balm. Produkten är i sig ingen nyhet, men har relativt nyligen dykt upp i de skandinaviska butikshyllorna. Krämen har sitt ursprung i Tyskland och har sedan länge använts i Asien.

BB Cream kan beskrivas som en hudvårdande makeup-produkt med flera funktioner. Den kan användas ensam eller i kombination med din vanliga dagkräm. Du kan bära den med eller utan solpuder. Vissa tillverkare deklarerar att deras kräm är en allt-i-ett-produkt med upp till fem funktioner. Gemensamt för samtliga produkter är att de innehåller SPF (solskyddsfaktor), men graden av SPF varierar stort. Högst poäng i testet har krämerna från Estée Lauder och Smashbox med SPF 35 fått. Lägst poäng har Une Intuitive Touch med SPF 6, lite väl låg solskyddsfaktor då SPF 15 är önskvärt på produkter för ansiktet.

Samtliga BB creams i testet får godkänt men kvaliteten och resultaten varierar. Bäst i test är Smashbox Camera Ready som ger en väldigt naturlig finish och fungerar precis som en BB Cream ska. Den jämnar ut, täcker bra, återfuktar och håller hela dagen.

Garnier Mineral Skin Perfector är ett mycket prisvärt alternativ, men passar dock inte den med fet hy.

Produkterna L’Oréal Paris Nude Magique och Dr. Brandt Signature Flexitone har en formula som ändrar skepnad vid kontakt med huden. Båda har dock nackdelar. Krämen från L’Oréal har kornig konsistens och är inte skön att applicera. Dr. Brandts BB Cream finns endast i en nyans och fungerar inte bra på mörkare hudtoner. Une Intuitive Touch kommer i ett etui med spegellock och är mest täckande. Too Faced Tinted Beauty Balm har en behaglig konsistens och resultatet varar länge, men produkten ger på gränsen till för mycket lyster.

Annons
Annons
Annons