weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Å-draget hade något för alla

+
Läs senare
/

På lördagskvällen, när skymningen föll, fylldes området kring Slottstorget och längs Gavleån av människor. Musik, cirkus, kultur av många slag lyste upp kvällen tillsammans med tusentals marschaller och flytande lyktor.

Innan det börjar mörkna målar Rasmus och Tindra Örnblom ljuslyktor i Konstcentrums tält på Kulturgatan vid Slottsparkeringen.

– Jag vill ha blå, säger Rasmus.

– Ljusblå, fyller Tindra i.

– Då blandar vi en ljusblå, säger Alexandra Ehnqvist från Konstcentrum.

Hon har fullt upp. Många vill skapa måla sin egen lykta, och låta den bli en av alla ljuspunkter senare på kvällen.

– Jag gör lyktan fin genom att göra olika mönster. Oj, nu råkade jag sätta tummen i färgen, säger Tindra.

Pappa Krister Örnblom gillar Ådraget, att det händer mycket under samma helg.

– Jag tycker att det är mysigt med det här i slutet av sommaren, när det börjar bli höst. Vi tänkte gå bort till Länsmuseet också, där man kan prova att vara cirkusbarn, säger han.

Det är det många andra som tänkt också. Klara Gröndahl till exempel, som går på lina, jonglerar, snurrar tallrikar och balanserar på en boll. I museets entré kan den som vill lämna en tavla eller något designföremål, och byta till sig något annat på bordet.

– Det var en ingivelse att ta med de här, en lite kul grej. Det är så fullt i skåpen hemma, säger Lotta Lundborg som lämnar några koppar och en tavla och plockar med sig en nattljusstake i keramik.

– Jag älskar den här blå färgen och är svag för keramik, säger hon.

Utanför har marschallerna tänts längs Gavleån. På Slottstorget är det tjockt med folk framför varietéartisten Mr K. Inne på biblioteket lyssnar en stor skara på Ulf Ivar Nilssons historier om märkliga människoöden. Men många väljer att bara promenera. Det blev en fin kväll för en promenad.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons