Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersberg centrum blommar upp

Andersberg centrum är på väg att blomma upp. Nu finns bara två lokaler kvar att hyra ut, sedan är centrumet fullt med butiker och företag.
– Vi letar efter några som vill hyra lokalerna där gamla Posten låg och där caféet som har gått i konkurs fanns, säger Pia Berglund på Gavlegårdarna.

Annons

Genom åren har Andersberg centrum förändrats en hel del. Bland annat har Ica-butiken, Posten och banken försvunnit. Till och från de senaste åren har flera lokaler i centrumet stått tomma.

Men situationen kan vara på väg att förändras. Nyligen flyttade Yakob Skrädderi och Kemtvätt in i en av lokalerna, och endast två lokaler finns nu kvar för Gavlegårdarna att hyra ut.

Glad över nya grannar

– Pizzerian håller på att ta över den del som ligger mellan den och gamla biblioteket, och Friskolan Lyftet tar över gamla Folktandvården. Så nu är det bara gamla Posten och lokalen där caféet fanns som behöver hyresgäster, säger Pia Berglund.

Frisörsalongen Andersberg Salongen som ligger mitt emot lokalen där skräddaren Yakob Kouz nyss flyttat in med sitt företag, är glada att ha fått en ny granne.

– Det känns alldeles ypperligt. Jag tycker det är jättepositivt, för ju fler vi är här desto bättre!, säger hårfrisören Ann-Christine Nyström.

Annons
Annons
Annons