Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen kom sommaren

/

Det är inget snack om att solen har varit efterlängtad. Efter en sommar som har handlat om regn- och hagelskurar njöt Gävleborna på onsdagen.

Annons

Det har varit en sommar där det som meteorologerna kallar växlande molnighet mest har känts som växlande regn. Antingen har det regnat mycket eller lite, sällan inte alls. Men när solen kom ut på onsdagen utnyttjade Gävleborna årets hittills varmaste dag.

– Äntligen får man njuta av en riktig sommardag, vi har väntat ett år på det här. Du blir helt lyrisk och vill bara var ute, säger Sanna Westring, som solade med kompisen Lotta Nordström på Gävle strand.

De var sugna på att bada, och hade antagligen åkt ut till Brämmen eller Rullsand om de hade haft bil. Men utan transportmedel tycker de att det är svårt.

– Det känns inte så badvänligt här, det hade varit lättare om man haft en båt och hade kunnat åka ut någonstans och hoppa i, säger Lotta Nordström.

Det populäraste badstället i centrala Gävle är Fjärran höjder. Det var fullt med folk när Arbetarbladet var på besök på onsdagseftermiddagen. Termometern visade 26 grader och barnfamiljerna samsades med simskolan och ungdomarna i vattnet.

– Det är skönt att man äntligen får bada, säger elvaåriga William Strand.

Han är på badet tillsammans med lillasyster Felicia, åtta år. De har varit på badet några gånger under sommaren, men Felicia är missnöjd med hur vädret har varit.

– Det har varit lite regn och sådär, det har varit tråkigt att mest vara hemma.

Tyvärr verkar det som om årets rekordvärme blir kortvarig. Enligt SMHI ska det vara sol på torsdagen, men temperaturerna stannar runt 20 grader. Men Sanna Westring och Lotta Nordström tror inte på prognoserna längre.

– Jag tar den här stunden och njuter, men sedan kommer jag inte att ta någonting för givet, inte ens kvällen, säger Sanna Westring.

Annons
Annons
Annons