Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse i Gefle IF

Gefle IF:s ordförande Leif Lindstrand är besviken över att de och kommunen inte kan enas kring en fotbollsarena på Sätraåsen.

Annons

– Med de restriktioner som finns på Strömvallen finns inga utvecklingsmöjligheter. Nu får vi spela fotboll så gott det går, säger han.

Leif Lindstrand säger att det är uteslutet att Gefle IF ska kunna fixa fram 60 miljoner kronor.

– Vi har inte 60 miljoner i kassaskåpet och kan självklart inte skrapa fram det på ett bräde. Det finns heller inga banker som lånar ut det till en idrottsförening.

Istället har Gefle IF lanserat ett eget förslag. En modell där Gefle IF istället för pengar ordnar fram sponsorer som är beredda att göra en gratis arbetsinsats i bygget av arenan motsvarande 60 miljoner kronor.

Vilka sponsorerna är vill han dock inte säga.

– Det är företag som tycker att vi gör något bra och av välvilja vill vara med och hjälpa till samtidigt som de själva får synas.

Lindstrand är frågande till varför kommunen inte vill gå med på en sådan lösning.

Han säger att satsningen på Sätraåsen har vuxit till ett nära samarbete med Brynäs och intilliggande Läkerol Arena för att utveckla idrotten i Gävle.

– Vi tycker att det här är något bra för framtiden i kommunen. Tanken var att vi ska dela kostnader med Brynäs och samutnyttja restaurangen och entrén med dess faciliteter. Där är det ju öde den här årstiden.

Planer fanns även på att dela administration och driftskostnader med Brynäs. Ett samarbete som nu ser ut att gå i graven redan innan det blivit verklighet.

Annons
Annons
Annons