Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cabaret i Gasklockan

/

Lyriska Sällskapet Gävleborg ska sätta upp musikalen ”Cabaret” i Stora Gasklockan. Premiären blir i januari.

– Vi har precis fått rollistan klar, berättar Rolf Wickenberg på Lyriska Sällskapet.

Annons

Föreningen har satt upp en mängd operetter och operor de senaste åren. Bland andra ”Cirkusprincessan”, ”Glada Änkan”, ”Carmen” och senast ”Grevinnan Maritza” förra året. Men nu byter man genre – tolv föreställningar av musikalen ”Cabaret” är inbokade i Stora Gasklockan i början av nästa år. Premiären är 12 januari.

– Operetterna i all ära, men det börjar bli en annan generation människor nu. Utbudet med musikal, en spännande story och enormt bra musik kändes modernt och intressant, säger Rolf Wickenberg som är marknadsansvarig på Lyriska Sällskapet och själv spelar rollen som frukthandlare Schultz i föreställningen.

Lyriska Sällskapet sätter alltid upp sina föreställningar med en blandning av amatörer och proffs, så även denna gång. Regissör är Joakim Lindblad från Falun som också låg bakom ”Jesus Christ Superstar” i Hille kyrka förra året. Planeringen av ”Cabaret” har pågått sedan i mars och repetitionerna har nyss börjat.

Projektet beräknas totalt kosta cirka 1 miljon kronor och finansieras genom biljettintäkter.

– Men vi söker även pengar från olika fonder. Ibland får vi, ibland inte, säger Rolf Wickenberg.

Från de donationsfonder Gävle kommun förvaltar söker man 30 000 kronor.

I samband med ”Cabaret”, som aldrig tidigare har spelats i Gävle, arrangeras även en utställning vid gasklockorna om krigsåren, nazismen och Kit Kat Klub i Berlin.

Annons
Annons
Annons