Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför berömde ministern Solängsskolan

/
  • Sjuåriga Hilda Haller i Solängsskolans klass 1A fick i dag besök av utbildningsminister Jan Björklund som bland annat läste högt för klassen. Hilda kan redan läsa själv, hon har gula boken i läsning – den svåraste.

Solängsskolan är ett riktigt skolexempel när det gäller läsinlärning. Därför besökte utbildningsminister Jan Björklund i dag en klass i årskurs ett på skolan.

Annons

Det var alltså ingen slump att Jan Björklund besökte just Solängsskolan och tog över läraren Hanna Granströms högläsning för eleverna en stund.

Det senare kan visserligen ha berott på mediernas närvaro, men han träffade även företrädare för skolan för att ta del av deras sätt att arbeta på.

– Att sprida goda förebilder tror jag på. De som lyckas, vad gör de där? Det är klart att det är mycket viktigare att få reda än att få reda på vad som misslyckas, sade Jan Björklund.

Är det?

– Ja... Ja, det är viktigt med både och, men jag har besökt många problemskolor också. Men alltså, det är lätt att identifiera problem i svensk skola, det finns hur många som helst. Men vad ska vi göra åt det?

Texten kommer att uppdateras.

Annons
Annons
Annons