Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kommer inte åt sin post

/
  • Utestängda. Kenth och Inger Westberg kommer inte längre åt sin postbox hos Post & Kontor. Vart deras brev och räkningar tagit vägen fick de motstridiga besked om.
  • Stängt. Denna lapp, på dörren till Post & Kontor, var enda informationen som kunderna fick.

Förra onsdagen bommade Post & Kontor på Nygatan igen. I går sattes en lapp upp på dörren med texten ”Vi kommer ej öppna igen!”, och flera postboxinnehavare har de senaste dagarna undrat hur de ska få tag i sin post.

Annons

Kenth och Inger Westberg bor på Rödlöga i Stockholms skärgård och får sin post till en box på Post & Kontor i Gävle, ett företag som hyr ut postboxar till privatpersoner och företag.

Men förra veckan var det plötsligt stängt.

På dörren satt en lapp som hänvisade till Marielunds postkontor. Men där hade man inte sett röken av posten, och när Kenth och Inger försökte ringa företaget RT Sverige AB som står bakom uthyrningen av boxarna på Post & Kontor, blev det inget svar.

– Vi har inte fått någon information alls, vi har flera viktiga brev och räkningar som vi inte fått, säger Kenth Westberg.

Inte heller Bergfors distribution, företaget som bär ut posten från terminalen till servicekontoret på Nygatan hade fått någon information. Plötsligt var det bara stängt, och företaget tvingades lagra posten i sina lokaler. Någon information om att man skulle lämna posten till Marielund, hade man enligt chefen Jonny Sandblom inte heller fått.

När Arbetarbladet får kontakt med RT Sverige AB som hyr ut boxarna, och styrelseledamoten Robin Karlsson, känner han inte till att posten inte funnits tillgänglig på Marielunds postkontor. Det trots att det gått mer än en vecka sedan han bommade igen servicekontoret på Nygatan.

– Det har brustit i kommunikationen, jag trodde posten fanns där, säger han.

Servicekontoret Post & Kontor har han ägt sedan mitten av februari, men stänger nu eftersom det inte gått med vinst. De som betalat för sin postbox i förskott kan enligt honom inte räkna med några pengar tillbaka.

– Det finns inga pengar i bolaget, säger Robin Karlsson.

Men trots alla turer såg problemet med den försvunna posten igår eftermiddag ut att närma sig en lösning.

– All post kommer att köras upp till oss på Marielund, så från och med måndag kan kunderna göra en eftersändning så de får sin post, säger Anders Rosenberg, produktionschef på posten i Gävle.

Kenth Westberg är dock inte helt nöjd med beskedet, eftersom han tecknat avtal med företaget RT Sverige AB fram till årsskiftet.

– Han bryter ju vårt avtal när han helt plötsligt stänger, säger han.

Annons
Annons
Annons