weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

De laddar för nya smaker

+
Läs senare
/

Lokalt producerat och hög kvalitet. Det är ledorden för Gävle Smakfestival som inleds på Rådhustorget på torsdag.– Vi har faktiskt tackat nej till några vanliga torgförsäljare som säljer solglasögon och annat, säger Peter Ågren på arrangerande Valbo Street.

Mitt under trafikavstängningen i samband med ombyggnadsarbetet av övergångsställena på Drottninggatan får Gävle en ny festival på Rådhustorget.

Gävle Smakfestival äger rum torsdag till lördag, 9–11 augusti, och ett 20-tal lokala och regionala företag väntas slå upp marknadsstånd och erbjuda sina produkter till Gävleborna.

– Vi kommer att sätta upp ett stort mattält där vi erbjuder smårätter för 20–30 kronor styck. Gävleborna ska både kunna komma hit och smaka och ta med sig hem, säger Peter Ågren från arrangörsföreningen Valbo Street.

Inriktningen på festivalen är ”kvalitet i stället för kvantitet”. I de flesta fall innebär det att maten ska vara producerad utan onödiga tillsatser och att man ska veta var den kommer ifrån. Bland de utställande företagen finns Källviks gård och Hamrånge Highland.

Under festivaldagarna kommer det även att anordnas olika tävlingar och finnas djur och traktorer på Rådhustorget.

I höst öppnar Valbo Street en ny butik på Norra Rådmansgatan. Butiken ska få namnet ”Gävligt gott” och tanken är lite liknande som smakfestivalens, det vill säga att lyfta fram lokala producenter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons