Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De nekas box hos Posten

/
  • I lördagstidningen berättade vi om Kenth och Inger Westberg, som inte kommer åt sin post hos Post och Kontor.

När det privata postboxföretaget Post & Kontor plötsligt stängde, blev Kenth och Inger Westberg utan post. Flera gånger har de bett om att få en box hos Posten i stället, som säger nej. Här får bara företag och organisationer öppna brevlåda.

Annons

Till parets bostad på Rödlöga i Stockholm skärgård bärs det bara ut post under sommarmånaderna.

För enkelhetens skull bestämde de sig för att hyra en postbox i Gävle där barnen bor, och få all sin post dit året runt.

Men det har knappast varit en fungerande lösning. Den första ägaren gick i konkurs, och för två veckor sedan bommade den nya ägaren, RT Sverige AB, hastigt och lustigt igen. Utan information, och utan att dela ut den post som fanns kvar i kontoret.

– Vi skulle vilja ha en postbox hos Posten eftersom det inte har fungerat på det här viset, säger Kenth Westberg, som vill slippa oron för att företaget som har hand om hans post går i konkurs.

Flera gånger har han kontaktat Posten i frågan, men svaret har alltid varit detsamma: postboxar är bara för företag, föreningar och organisationer.

– Vi måste se till att ha lediga postboxar till de företag och organisationer som vill ha sådana, säger Per Ljungberg, presschef på posten.

Posten ska enligt lag bära hem post till alla hushåll, och det menar han att man uppfyller.

Till Rödlöga finns post- utdelning så länge färjan går på somrarna och resten av tiden finns alternativet att beställa eftersändning och få sin post levererad till en annan adress.

Men Kenth Westberg ser inte det som någon lösning på problemet.

– Jag vet inte vem vi ska ställa den till om vi inte har en box. Vi vill ju inte ta eftersändning till våra barn om de är ute och reser till exempel, säger han och förklarar att han inte tänker ge upp:

– Är det så att Posten motsätter sig det här så får vi gå vidare. Det måste ju vara en rättighet att få sin post, säger han.

Annons
Annons
Annons