Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sjunger sig till Italien

/
  • Gänget. Framför sångcoachen Johan Jämtberg sitter en del av gänget från Helges som åker till Italien på sångfestival: Paulina Jonsson, Alva Brodin, Johanna Svensson, Emmy Eriksson, Aila Grönstrand, Vendela Hollström och Mathilda Lindström. Mathilda vann tävlingen i ålderskategorin 10–13 förra året, men bara att få bada i havet blir bra det med.

14 tjejer från Helges sångstudio i Gävle åker till Italien on en vecka. Där ska de sjunga och tävla vid en musikfestival i Lido de Jesolo.

– Det ska bli roligt och spännande, säger Paulina Jonsson från Gävle.

Annons

Det blir tredje året som sångcoachen Johan Jämtberg tar med sig några av Helges talanger till Lido de Jesolo, som ligger vid havet några mil från Venedig.

Några av dem har en förälder eller hela familjen med sig. Under en vecka hinner de både turista och bada, men på kvällarna är det sång som gäller.

Det blir både talangtävlingar och andra uppträdanden. Tillsammans med Johan har tjejerna valt ut sånger på både italienska och engelska. I helgen träffades de flesta för att gå igenom låtarna inför resan.

Emmy Eriksson från Gävle var med på resan för två år sedan, och ser nu fram emot en till.

– Tävlingarna var roliga, men ganska stressiga. Man förstod inte allt som hände, säger hon.

Ungefär hälften av dem som åker kommer från Gävle. Men en är från Vimmerby och en från Trollhättan. De har lockats till Gävle och Helges av möjligheten att sjunga och få proffsig coachning i en studio.

– Om man väl har hittat hit vill man vara kvar, säger Vendela Hollström från Lammhult, som åker till Gävle flera gånger om året.

Annons
Annons
Annons