Annons

Deras lilla skola kan bli mycket större

/

Kanske samlas flera hundra högstadieelever på Nynäs. Kanske blir Solängen en ren högstadieskola. På tjänstemännens lista över möjliga förändringar nämns även stängning av flera lågstadieskolor, som Norrsundet, Hemlingby, Varva och Åbyggeby.

Vart och ett av Gävles åtta rektorsområden har nu en lista på möjliga förändringar. Det rör sig om totalt 20 punkter.

Alla alternativ skulle i större eller mindre utsträckning bidra till att skolorna blev större och därmed lättare kunde hålla med behöriga lärare och elevstödjande personal.

Vid Nynäs Montessori träffar vi några högstadieelever, som vant sig vid att gå i en liten skola. I årskurserna 7–9 finns endast omkring 50 elever.

– Som det är nu är det ganska lite folk här, det tycker jag, säger Noo Chanta, som går i nian.

Emmy Jansgård som går i sjuan har redan hört att det finns idéer om att slå ihop flera högstadieskolor till en central stor.

– Jag tror inte att jag tycker att det är så bra. På en större skola kanske lärarna inte har lika mycket tid för alla elever. Det kanske blir fler lärare i så fall, men det kan ändå bli stökigare i större klasser, säger hon, och får medhåll av kompisarna Sofia Tayar och Alva Pethö.

– Men om skolan blir större kanske det blir mer pengar också och då kan det bli bättre, säger Ali Jabbar, som går i nian.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons