Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var sista utvägen för Electroengine

/
  • SISTA CHANSEN. Electroengines vd Thomas Bergfjord säger att en förlikning var företagets enda utväg för att inte lämna Gävle lottlöst.

Electroengines satsning i Gävle kostade dem stora summor pengar och har fördröjt företagets utveckling.
Skälet till att de går med på en förlikning är för att inte gå helt lottlösa ur tvisten, enligt företagets vd Thomas Bergfjord.

Annons

Arbetarbladet kunde på fredagen avslöja att det omtvistade företaget Electroengine lagt ned sina krav i Gävle tingsrätt på 9,5 miljoner kronor för brutna löften i samband med att de byggde upp en fabrik i Gävle under 2010.

Thomas Bergfjord har svarat på Arbetarbladets frågor via mejl. Han säger att Electroengine inte ändrat uppfattning utan fortfarande menar att de blev lovade pengar till olika projekt. Pengar som skulle komma från Gävle kommun, länsstyrelsen, Region Gävleborg och Tillväxtverket via bolaget Gävle Technology Park.

Då Gävle Technology Park är ett bolag under avveckling såg företaget ingen annan utväg än en förlikning, för att få några pengar överhuvudtaget.

Elfordonsutvecklaren Electroengine har i dag sin verksamhet koncentrerad till Uppsala och Luxemburg. Enligt Bergfjord har företaget lagt ned mycket energi på processen efter den misslyckade satsningen i Gävle men att de nu blickar framåt.

– Jag hoppas inom en relativt snar framtid kunna släppa några riktigt intressanta nyheter kring för bolaget viktiga samarbeten och ser mycket positivt på framtiden, skriver Thomas Bergfjord.

Annons
Annons
Annons