Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få ville höra om centrumplanen

/
  • Många stolar gapade tomma i stadshusets spegelsal när politiker och tjänstemän från Gävle kommun presenterade den nya centrumplanen för allmänheten.
  • ”Det var trevligt att lyssna till genomgången, nu behöver jag tid att fundera över argumenten”, konstaterade åhöraren Lars Biörck.
  • ”Jag tycker inte att man ska dämma upp Gavleån utan hellre bygga bryggor ner mot kajerna” sa åhöraren Maria Olsson, i går.

Det första samrådsmötet om Gävles nya centrumplan lockade knappast någon storpublik. Men de som var där tycks ändå ha fått en del att klura på.

– Det var trevligt att lyssna till genomgången, nu behöver jag tid att fundera över argumenten, säger åhöraren Lars Biörck.

Annons

Den vackert utsmyckade spegelsalen i stadshuset var skådeplatsen när politiker och tjänstemän från Gävle kommun för första gången presenterade stadens nya centrumplan för allmänheten.

Mötet var det första av sex som kommer att hållas under tiden planen är ute på samråd fram till och med 4 november.

Åhöraren Lars Biörck hade kommit för att lyssna och lära sig mer utan för många förutfattade meningar.

– Jag undrar om de inte skapar problem som inte finns när de vill stänga av biltrafiken vid Rådhustorget, jag både går, cyklar och åker bil där utan besvär. Men jag ska lyssna till argumenten, försäkrade han inför mötet.

Efteråt var han nöjd med den information som gavs men slogs även av det faktum att så få valt att ta del av den.

– Det var förvånansvärt lite folk här, mest politiker och tjänstemän. Det kan knappt vara ett tiotal åhörare, konstaterade Lars Biörck.

Maria Olsson hade dock också kommit för att lyssna, nyfiken på bland annat trafiklösningarna och årummets utformning.

– Jag tycker att de har löst trafiken snyggt genom att prioritera fotgängare och cyklister men att man ändå kan ta sig till parkeringsgaragen med bil. Men jag tycker inte att man ska dämma upp Gavleån utan hellre bygga bryggor ner mot kajerna, sa hon efter mötet.

Kommunstyrelsens ordförande Carina Blank (S) var inte orolig över Gävlebornas engagemang trots att många stolar gapade tomma i salen.

– Men jag rekommenderar att de som är intresserade kommer på sådana här möten för det är lättare att förstå all information om man får den förklarad för sig av våra duktiga tjänstemän och kan ställa frågor. Vi vill ha in så mycket åsikter som möjligt, det här blir vad medborgarna gör det till, sa hon.

Annons
Annons
Annons