Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanny tvåa i världens största talangjakt

Över 75 000 personer från 40 länder ville vara med i tävlingen. Men bara en bråkdel kom så långt.I går knep 27-åriga Gävlesångerskan Fanny Wallmo andraplatsen – i världens största talangjakt.

Annons

I går morse, svensk tid, avgjordes finalen i World Championship of performing arts i Hollywood. Med "Maybe this time" från Cabaret sjöng sig Fanny Wallmo till en delad andraplats i kategorin sång.

När Arbetarbladet når henne står hon precis och väntar på att bli uppropad på scen för att få ta emot sin silvermedalj. Hennes röst dränks med jämna mellanrum av jublet i bakgrunden.

– Jag blev jättechockad över att jag kom till final, det är så många duktiga sångerskor med i tävlingen, säger hon, och konstaterar att hon ännu inte riktigt hunnit smälta framgången.

– Men jag hoppas att det ska ge lite kontakter.

Totalt lyckades 1200 talanger, fördelat på fem kategorier, ta sig till Los Angeles. Fanny Wallmo skickade in sin ansökan till den amerikanska juryn, där bland andra Michael Jacksons sånglärare satt, i höstas. I våras var det slutauditions i Stockholm – och nu: Hollywood.

Fanny Wallmo har stått på scen ända sen barnsben, då hon spelade Tjorven i ”Saltkråkan” på Göta Lejon i Stockholm. Hon gick teaterlinjen på gymnasiet och har sjungit och spelat teater både i Gävle och i Stockholm sen dess. I höstas kom hon hem igen efter att ha bott i Los Angeles och pluggat musikal.

Nu kan hon vara ett steg närmare drömmen om jobb i USA.

Annons
Annons
Annons