weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fullsatt på Hedvigs när proffset gav tips

+
Läs senare
/

När tv-profilen och trädgårdsodlaren Bosse Rappne besökte Hedvigs trädgård i Gävle för att dela med sig av tips och råd under torsdagskvällen stod inte en stol tom. Bästa tipset? Strunta i konstgödsel och använd kompost.

Bosse Rappne, för många känd från Äntligen Hemma på TV4, har sin egen teori om varför trädgårdsintresset bara blir större och större hos svenskarna.

– Förr odlade man helst ätbart för att bekämpa fattigdom och svält. Nu använder man trädgården för att bekämpa en annan folksjukdom. Stress, säger han.

– För oss har det blivit viktigt att vistas i naturen och följa årstiderna. Att hitta en rytm. Det är därför vi uppskattar att vara i trädgården.

Merparten av de som löst biljett till föreläsningen var kvinnor. Men även ett par män hade hittat dit för att ta del av Rappnes trädgårdstips.

Däribland Jens Persson från Gävle som, trots att han saknar trädgård, försöker odla plantor och växter, som chili och tomat, ute på sin balkong.

– Vi får se vad som händer i kväll. Han, Bosse har ju rätt mycket rutin så jag hoppas han kan komma med en del tips. Och vem vet? Det kanske blir en till planta på balkongen till nästa år, säger Jens.

Enligt Bosse Rappne är råden han ger enkla och grundläggande.

– Det jag pratar om är okommersiellt. Ta vara på jorden, se till att ha kompost, i stället för att använda konstgödsel. Det är en av hörnstenarna för att få en bra trädgård, säger han.

Är dina föreläsningar alltid så här välbesökta?

– Det brukar nästan alltid bli publikrekord. Men så är man ju också ett tv-nylle. Fast sedan är jag, om jag får säga det själv, faktiskt rätt bra på det här med odling.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons