På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Furuvik mötte vilda västern

+
Läs senare
/

Folk och fä har samlats i Furuvik. En del för att festa i westernstil – andra för att jobba. Ardennern Rolle och nordsvensken Manne kör besökarna till och från countryfestivalen.

I en tillfällig hage intill Furuviksparken går de och betar och laddar upp inför kvällens arbetspass. Då ska de med vagnar köra besökarna till från campingen till parken. Men några nattliga turer blir det inte.

– Nej, det orkar de inte. Hem får de ta sig själv, säger Bernt Sjöström.

Och en bit bort på campingen patrullerar bröderna Larssen – fyraåriga Noa och sjuåriga Teo. De är på countryfestival med farmor och farfar medan föräldrarna, som gifte sig förra helgen, är på bröllopsresa. Och festivalen till ära har båda klätt ut sig till sheriffer.

– På dagarna är vi i parken och gör saker med barnen och på kvällarna går vi och lyssnar på musiken, berättar farmor Agneta Larssen.

I år ser de bland annat fram emot att höra Heather Myles som spelade redan på torsdagskvällen.

Stämningen, människorna och musiken är det som lockar tillbaka dem till Furuvik år efter år. Men de nöjer sig inte med det.

– Nästa helg ska vi på bluegrassfestival i Gränna och sedan blir det country-SM i Sälen, berättar Agneta.

Countryfestivalen i Furuvik håller på till och med lördag. Årets stora dragplåster är amerikanska bandet The Mavericks.

Arbetar. Rolle och Manne är riktiga arbetshästar. På countryfestivalen kör de festivalbesökarna från campingen till parken. I bakgrunden syns deras ägare och kuskar – Joar Sjöström, Monica Angust och Bernt Sjöström.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons