weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fynda bland Gävlepolisens alla underkläder

+
Läs senare
/

Tjuvarnas marknad, kan man säga, lite bakvänt. Margareta och Lenny Buchanans auktionsfirma sålde på torsdagen ut Gävlepolisens beslagtagna stöldgods. Årets oväntade inslag: Raffset, stringtrosor och andra sexiga under. Kartongvis.

Makarna Buchanan har drivit auktionsfirma i Gävle i många år, vid Gasklockorna och på Sätra. Nu har de trappat ned lite, men kan ändå inte hålla sig från att lägga bud när polisen då och då säljer ut förråden av beslagtaget gods, som det inte gått att hitta några rättmätiga ägare till.

– Det är spännande, det kan vara precis vad som helst, säger Margareta.

Förra året handlade det bland annat om vinterkläder och beslagtagna kondomer. I år dominerades godset av cyklar, verktyg och kartongvis med sexiga underkläder.

– De är importerade från Thailand, men jag vet inte hur de hamnat hos polisen. Jag gissar att det är något tullen har beslagtagit på Arlanda, kanske i samband med momsfusk.

Det var rusning när utförsäljningen startade i ett förråd i Furuvik på torsdagsförmiddagen. Men efterfrågan på raffset var måttlig.

– Det jag hoppas är att något företag ska köpa alla kartongerna, annars kan det bli svårt att bli av med allt, säger Margareta.

Andra kläder, verktyg och cyklar var det större efterfrågan på.

Några auktionsfirmor i trakten är med och bjuder på polisens stöldgods varje år. Den som har lagt högsta budet vinner.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons