Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fynda bland Gävlepolisens alla underkläder

/
  • MODELL. Margareta Buchanan var själv en gång underklädesmodell i ett reportage i en Gävletidning. Nu nöjer hon sig med att visa upp varorna.
  • NY VÄSKA. Jovanis hittade en väska, som han köpte av Margareta.
  • KARTONGVIS. Stringtrosor, raffset och andra underkläder i massor av kartonger ingick i årets försäljning från polisen.
  • SPÄNNANDE. Margareta Buchanan gillar att köpa upp polisens beslagtagna stöldgods. Det kan innehålla nästan vad som helst.
  • Stort Sortiment. Bara ett urval av alla de underkläder som fanns att välja mellan.

Tjuvarnas marknad, kan man säga, lite bakvänt. Margareta och Lenny Buchanans auktionsfirma sålde på torsdagen ut Gävlepolisens beslagtagna stöldgods. Årets oväntade inslag: Raffset, stringtrosor och andra sexiga under. Kartongvis.

Annons

Makarna Buchanan har drivit auktionsfirma i Gävle i många år, vid Gasklockorna och på Sätra. Nu har de trappat ned lite, men kan ändå inte hålla sig från att lägga bud när polisen då och då säljer ut förråden av beslagtaget gods, som det inte gått att hitta några rättmätiga ägare till.

– Det är spännande, det kan vara precis vad som helst, säger Margareta.

Förra året handlade det bland annat om vinterkläder och beslagtagna kondomer. I år dominerades godset av cyklar, verktyg och kartongvis med sexiga underkläder.

– De är importerade från Thailand, men jag vet inte hur de hamnat hos polisen. Jag gissar att det är något tullen har beslagtagit på Arlanda, kanske i samband med momsfusk.

Det var rusning när utförsäljningen startade i ett förråd i Furuvik på torsdagsförmiddagen. Men efterfrågan på raffset var måttlig.

– Det jag hoppas är att något företag ska köpa alla kartongerna, annars kan det bli svårt att bli av med allt, säger Margareta.

Andra kläder, verktyg och cyklar var det större efterfrågan på.

Några auktionsfirmor i trakten är med och bjuder på polisens stöldgods varje år. Den som har lagt högsta budet vinner.

Annons
Annons
Annons