Här avnjuts den lokala maten

I går, torsdag, kunde Gävleborna smaka på vad de lokala matproducenterna har att erbjuda när Gävle smakfestival började. På menyn fanns bland annat böckling-langos.

Lunchruschen har precis avslutats och på Rådhustorget står Åke Höglund och Eva Larsson i ett tält.

På bordet framför sig har de en varsin tallrik med så kallad böcklinglagg, serverad med lingon i Mack- myrawhisky.

– Det är som langos med böckling. Jättegott, tycker Åke Höglund.

Smakfestivalen pågår i tre dagar och handlar om att gästrikarna ska få smaka på sina lokala råvaror. För 20–30 kronor kan man köpa olika smårätter och testa sig fram.

– Vi måste visa upp vad vi har här i Gästrikland, man ska kunna komma hit och prova nya saker, säger Peter Ågren, matkreatör och arrangör.

Gävle smakfestival avslutas i morgon.

Dela
  • +1 Intressant!