Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeystjärna årets Hedesundabo

/

Firad målvaktsstjärna i Tre Kronor och Skellefteå – men när han kommer hem kan han vara sig själv för en stund.

Årets Hedesundabo 2012 är ishockeyspelaren Joacim Eriksson.

– Det här är riktigt roligt, säger han.

Annons

Hedesunda hembygdsförening har levt och frodats i 100 år nu. Det gör den till Gästriklands äldsta och jubileet har firats hela helgen på Hembygdsgården Åsudden.

Som en av de sista punkterna på programmet under festligheterna utsågs årets Hedesundabo. Bland tidigare vinnare kan nämnas byns store son konstnären Birger Forsberg, artisten Alice Svensson och den tidigare ordföranden i hembygdsföreningen Sven-Olof Rask.

Och i år heter han Joacim Eriksson.

Ishockeymålvakten fick sitt stora genombrott under fjolårssäsongen och blev bland annat uttagen i landslaget Tre Kronor. Under några gasktkramande aprilveckor i våras vaktade han Skellefteås mål i SM-finalen mot Brynäs.

– Jag blev väldigt glad när jag fick veta det här. Det finns så många som jag tycker är värda priset, säger Joacim Ericsson som trots framgångarna på nationell nivå rankar bygdens uppskattning högt.

– Det här är i topp. Att de man känner där man kommer ifrån vill ge en det här priset betyder så mycket. Det känns bra att få betyda nåt för Hedesunda, säger han.

Som ishockeyspelare på elitnivå har Joacim Eriksson inte mycket tid över till annat, men han försöker att besöka Hedesunda så ofta han kan vilket brukar betyda tre veckor under sommaren och några dagar kring jul. Helgens besök blev en extra bonus eftersom Skellefteå gett honom ledigt från försäsongsträningen för att åka och ta emot priset.

– När jag är här och umgås med familj och vänner så känns det ungefär som när man var liten. Jag är fortfarande samma vanliga kille. Men visst blir det en del hockeysnack också, säger han.

Annons
Annons
Annons