Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund attackerades av varg

/
  • BITEN AV VARG. Mattias Eriksson hade just släppt iväg ettåriga Bazze när vargen dök upp och gick till attack.
  • BLEV AV MED EN KLO. Rådjursjakten i lördags blev oönskat dramatisk för Mattias Eriksson och hans jakthund Bazze. En varg dök upp och bet Bazze som förlorade en klo, men klarade sig utan andra skador.

Mattias Erikssons ettåriga jakthund Bazze blev igår morse attackerad av en varg i Norrberg utanför Kungsgården.

– Jag fick ju skrika och springa för att den skulle släppa, berättar han.

Annons

Gävlebon Mattias Eriksson var i lördags i Norrberg för att jaga rådjur tillsammans med tre andra jägare. Han hade precis släppt iväg sin jakthund vid åttatiden på morgonen när vargen dök upp och gick till attack mot Bazze.

– Som längst var jag 20-25 meter från vargen. Jag blev mest förbannad och hann tänka: nu dör hunden, säger Mattias Eriksson.

Men han lyckades skrämma iväg vargen, som han beskriver som ljusgrå, väldigt stor och hög. Jakthunden Bazze blödde kraftigt ur tassen men klarade sig med en avsliten klo, konstaterades det vid veterinärbesöket direkt efter.

Mattias Eriksson är övertygad om att det rör sig om samma varg som för tre veckor sedan dödade ett får i Dalsäng utanför Jäderfors.

– Jag har pratat med dem som har fåren, det stämmer i beskrivningen. Och det är bara 1-1,5 kilometer till Dalsäng fågelvägen, säger Mattias Eriksson.

Han har anmält händelsen till länsstyrelsen och planerar nu att ansöka om skyddsjakt.

På länsstyrelsens hemsida för rovdjursobservationer finns två rapporter om varg i samma område från den gångna veckan.

Annons
Annons
Annons