Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IKEAkatalogen är snart här

/

Är det inte omodernt med papperskatalog?

Annons

– Det är fortfarande många som vill ha en katalog att bläddra i. Men vi ser också att fler och fler använder mobilen. Men katalogen i sig kommer inte att dö ut, den finns i så många länder och mobilanvändandet är väldigt olika. Vi har även en interaktiv del i den nya katalogen där man kan använda mobilen för att se förstoringar på saker, säger Katrin Bejmar, kundrelationschef på Ikea i Gävle.

Hur många exemplar trycker ni?

– Den allra första katalogen kom 1951, den trycktes i 250 000 exemplar. I hela världen i dag trycks den i 211 miljoner exemplar och det ökar hela tiden. I Sverige ligger det ganska stadigt.

Loppis- och secondhandtrenden växer. Hur påverkar det Ikea?

– Man förnyar ju genom att köpa både loppisgrejer och nya saker. VI har också en sida där man kan sälja gamla Ikeasaker man tröttnat på och fynda någon annans gamla möbler.

Hur kommer våra vardagsrum att se ut i höst?

– Om vi får prata vardagsrum så handlar det väldigt mycket om textilier. Världsekonomin påverkar även svenska hushåll och man kanske inte köper så mycket nya möbler utan istället piffar upp med fina tyger, någon ny kudde till exempel. Vi ser också att fler hänger gardiner igen, gardiner med mycket tyg i.

Annons
Annons
Annons