Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för sporthallsbygge

/
  • Snart byggstart. Testebo sporthall ska stå klar i augusti nästa år. Den blir ny gymnastiksal för Strömsbro skolas elever. Den nybyggda ishallen och sporthallen får dessutom en gemensam entré och ett kafé. Illustration: Arkitektgruppen i Gävle

I september börjar bygget av Testebo sporthall som ska användas av eleverna på Strömsbro skola. Den nya hallen ska byggas ihop med ishallen och stå klar i augusti 2013.

Annons

Strömsbro skola har i många år kämpat för att få en ny idrottshall. Deras nuvarande ligger på övervåningen i ett av skolhusen och är för liten för exempelvis bollsporter.

Sedan en tid tillbaka är det klart att kommunen ska låta bygga en ny idrottshall. Den ska ligga intill den nybyggda ishallen i Testebo. Nu är upphandlingen klar och bygguppdraget har gått till NCC som sätter igång bygget i september.

Hallen ska stå klar inför höstterminen 2013 och beräknas kosta 25 miljoner kronor att bygga.

– Vi byggde ishallen också och det är extra kul att vara med och slutföra hela projektet, säger Stefan Green, entreprenadchef på NCC Construction.

Han berättar att sporthallen och ishallen ska få en gemensam entré och ett kafé med stora fönster mot båda hallarna.

Sporthallen får även en läktare med plats för hundra åskådare.

Storleken på hallen blir 23 gånger 43 meter. Det kan jämföras med dagens gympasal på Strömsbro skola. Den är åtta gånger tolv meter.

Förutom skolgymnastik räknar man med att Testebo sporthall kan användas av idrottsföreningar för exempelvis innebandy och fotboll.

Annons
Annons
Annons