Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klimatfrågan i fokus under framtidsvecka

/
  • Några av arrangörerna till framtidsveckan. Från vänster: Peter Ågren, Sandra Söderqvist, Erik Edquist, Per Olof Erickson, Anders Persson, Carina Lif, Gunnar Lidén.

Nu står det klart att det blir en framtidsvecka där klimatfrågan lyfts fram i länets samtliga kommuner.

Annons

En vecka i april kommer att ägnas åt att sprida kunskaper om hur klimatet ska kunna bevaras.

– Tiden är mogen. Alla vill göra skillnad men ingen vet vad de ska göra, säger Anders Persson på Studiefrämjandet, en av dem som är med och driver projektet.

Den kallas Framtidsveckan. Under en veckas tid kommer det att ordnas aktiviteter i Gävleborgs läns kommuner för att värna om klimatet. Aktiviteterna kommer att vara öppna för allmänheten, men det är inte klart än exakt vad som kommer att hända.

Tidigare har det exempelvis arrangerats soppluncher där politiker har kunnat utfrågas om miljöplaner, det har förelästs om hållbar utveckling, hållits seminarier, filmvisningar och konserter, med mera.

Den första framtidsveckan hölls i Söderhamn 2009 och spred sig i Hälsingland under 2010. I år satsar hela Gävleborgs län. Det är en manifestation som handlar om att väcka passionen hos människor att vilja förändra, enligt Anders Persson – utan motivation händer inget.

– När man har ett problem men inte kan se lösningen, då blir det ingenting gjort heller, säger han.

Annons
Annons
Annons