Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs går med vinst trots ägarens storförlust

/
  • ”Vi gör till och med ett lite bättre resultat än föregående år och det tycker vi är bra i nuvarande konjunktur” säger Korsnäs vd Christer Simrén.

Korsnäs AB gjorde närmare en halv miljard kronor i vinst det första halvåret 2012 – och ­bolaget ser med tillförsikt på framtiden.
– Det är ett bra resultat. Givet hur världskonjunkturen ser ut så är vi väldigt nöjda, säger vd:n Christer Simrén.

Annons

Ägarkoncernen Kinnevik gick med brakförlust

– Men för Korsnäs AB var den första delårsrapporten för 2012 trevligare läsning.

Vinsten för perioden uppgick till 449 miljoner kronor.

– Vi har faktiskt lyckats leverera på. Man ser att folk dricker juice och mjölk och äter yogurt och liknande produkter i så väl dåliga som bra tider. Vi gör till och med ett lite bättre resultat än föregående år och det tycker vi är bra i nuvarande konjunktur, säger Korsnäs vd Christer Simrén.

Det goda resultatet grundar sig i en ökad försäljning av just vätskekartonger tillsammans med minskade kostnader för massaved och energi.

Och nya investeringar i produktionen i kombination med den förestående sammanslagningen med branschkonkurrenten Billerud gör att Korsnäs ser med tillförsikt på framtiden, trots den osäkra konjunkturen framförallt i Europa.

– Det ska mycket till för att man ska sluta använda livsmedel och eftersom vi är så inriktade på sådana produkter känner vi oss ganska lugna i det här, säger Christer Simrén.

Annons
Annons
Annons