Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal färsk korv – en vinnare

/
  • VINNANDE SAMARBETE. Rickard Eriksson från Hamrånge highland och kocken Sven-Erik Holmqvist från Gourmet gourmand tog hem förstapriset i Matverk Gästrikland med sin färska fänkålskryddade korv på nötkött från Hamrånge.

Vinnaren i tävlingen Matverk Gästrikland blev den fänkålskryddade färskkorven med nötkött från Hamrånge highland, förädlad av kocken Hans-Erik Holmqvist.

Annons

Enligt tävlingsledaren Peter Ågren, som bland annat driver Valbo street, hade juryn ett tufft arbete att skilja deltagna åt.

– Segrarna har ju redan vunnit i och med att de har hittat det här samarbetet och har startat ett gemensamt bolag, säger han.

Juryns skriver om korven att den är ”en högklassig smakupplevelse som fångar marknadens efterfrågan för äkta lokala smakrika färskkorvar och som passar bra som en snabb liten smakbit Gapas eller som huvudingrediens i en lite större rätt. Fänkålsfärskkorven passar utmärkt tillsammans med Jädraöls trädgårdspilsner. Råvaran i form av highlandkor kan träffas på plats där de håller landskapet öppet kring gården i Hamrånge i nordöstra Gästrikland. Produkten är ett lyckosamt lokalt samarbete mellan uppfödare och kock i Matverks anda.”

Andra pris gick till anrättningen Frysrostad Gävlebogare tre gånger Gävlekrydda med nötkött från Knaperboden i Norra Åbyggeby.

Tredjepriset tilldelades Husses abborrwraps med abborrar från Saltasfjärden i Norrsundet.

Annons
Annons
Annons