Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Lönespecialister saknas

/
  • Efterfrågad. Trots att Lotta Lundström inte har hunnit lämna skolan har hon redan fått ett jobb inom löneadministration.

Det är stor efterfrågan på lönespecialister i Gävle. Därför kommer Utbildningscentrum att erbjuda extra stöd åt dem som läser yrkeshögskoleutbildningen på distans.

Statens servicecenter kommer att utöka verksamheten de närmaste åren och nyanställa lönespecialister. Dessutom är det många i dagens yrkeskår som närmar sig pensionsåldern.

– I Gävle finns det ett stort behov av välutbildade lönespecialister. Mycket beroende på att de som nu arbetar med löner har en relativt hög medelålder, säger Ulf Halleryd, utbildningsledare på Utbildningscentrum.

Yrkeshögskoleutbildningen ges i Stockholm och Östersund, och tanken är att Utbildningscentrum ska ge lokalt stöd för studenter som bor i Gävle. De som inte vill sitta hemma ska kunna plugga i Utbildningscentrums lokaler, och studenterna ska ha möjlighet att skriva sina tentor i Gävle.

Gävlebon Lotta Lundström läser kursen på distans i dag. Trots att hon inte tar examen förrän till sommaren har hon redan fått jobb på redovisningsföretaget Matrisen i Gävle.

– Jag kände för att göra något nytt, jag arbetade som butikschef innan och höll redan då på en del med personal, scheman och löner, och ville fördjupa mig i det, säger hon.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons