Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melker och Engla fick se ambulansen

/
  • Melker Haglund och Engla Lif-Hurtig fick en guidad tur inne i en ambulans av Catherine Linderstam.
  • 3-åriga Alexander Björn var en av besökarna på sjukhusets blåljusdag i går. Han fick både prova att släcka eld och lägga en filt över en dockkropp som det brann från. Brandmannen David Sallum och mamma Anne-Louise Björn hjälper till.

Nallemottagning, eldsläckning med brandmän, ambulansåkning och en pratstund med polisen.

Så hoppas barn- och ungdomskliniken på Gävle sjukhus att barns blåljusrädsla botas.

I går bjöd avdelningen in till Blåljusdagen.

Annons

Det var strykande åtgång på de röda plasthjälmarna som brandmännen hade med sig till barnen som nyfiket inspekterade både brandbil och de olika brandsläckarna.

Både brandbilen och ambulansen var förstås intressanta och treårige Melker Haglund ville absolut inte lämna ambulanssjuksköterskan Catherine Linderstam eller ambulansen.

– Pappa stäng luckan, uppmanar Melker medan han guidas bland kräkpåsar, plasthandskar och syrgastuber inne i ambulansen.

– De allra flesta barn är jätteduktiga och modiga när vi kommer men jag tror ändå att sådana här dagar är jättebra för att barnen får träffa oss när de inte är sjuka, konstaterar Catherine Linderstam.

Även Engla Lif-Hurtig, fyra år gammal, passade på att inspektera ambulansen och besöka nallemottagningen. På nallemottagningen fick hon hjälpa barnsjuksköterskan Anna Flybring att ge Nalle Puh medicin genom en venkateter som de kallar för flygplanet.

– Fast det var roligast att släcka eld, tycker hon.

– Varje gång ambulansen åker förbi blir hon lite fundersam så vi tyckte att det var bra att komma hit och se vad ambulanserna gör, berättar mamma Lina Hurtig.

Annons
Annons
Annons