Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns mjölk i butikerna igen

/

Nu är det full fart på produktionen vid Gefleortens mejeri igen.

– Vi försöker få ut produkter så det inte ska vara tomma hyllor i butikerna, säger Ove Alm, Gefleortens mejeri.

Annons

Tidigt i natt lyckades experter som kallats in från Malmö lösa datahaveriet på Gefleortens mejeri. Nu är produktionen i full gång och företaget jobbar för att så snabbt som möjligt leverera mjölk till butikerna. Några lastbilar har redan lämnat mejeriet, andra håller på och lastas.
– Vi har satt in alla resurser. Vilken tid det finns mjölk i butiken beror lite på var du befinner dig någonstans, säger Ove Alm, marknads- och försäljningschef på Gefleortens mejeri.

Haveriet stoppade all produktion vid 18-tiden på tisdagen. Under onsdagen kunde inte några mejeriprodukter leveras. Eftersom de flesta butiker får dagliga leveranser av mjölk och inte har något lager började hyllorna gapa tomma redan på onsdag eftermiddag. På torsdagsmorgonen var det slut på Gefleortens mjölk hos samtliga butiker som Arbetarbladet kontaktade.
– Vi klarade oss bra i går men nu är hyllorna tomma, säger Hasse Johansson, butikschef på Willys Hemsta.

För butikerna innebär en dags mjölkbrist inte några större ekonomiska förluster.
– Mjölken är en viktig basvara men den kostar inte så mycket. Ekonomiskt blir vi inte lidande på grund av det här. Det är mest kundförtroendet som kan ta skada, säger Krister Pettersson, färskvaruchef på City Gross i Gävle.

För Gefleortens mejeri innebär produktionsstoppet att de förlorar en dags försäljning. De producerar i snitt 40 000 liter mjölk per dag.
– Den mjölk som du inte drack upp i går kommer du inte att dricka i dag heller. Vi tappar en dagsvolym till de kunder som är drabbade, säger Ove Alm.

Vad som orsakade haveriet är fortfarande oklart.
– Vi ska ha ett möte för at ta reda på exakt vad som hände och hur vi kan undvika att det händer igen.

Annons
Annons
Annons