Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny socialchef till Gävle

/

(Uppdaterad 20.10) En 50-årig socionom från Hudiksvall blir ny socialchef i Gävle. Mats Collin, i dag förvaltningschef i Nordanstigs kommun, tillträder tjänsten i Gävle i höst.

Annons

– Jag tycker det är spännande att komma till en kommun som verkar mycket framåt. Individ och familjeomsorg ser jag som en av de grundläggande kommunala uppgifterna, men jag vill också se hur socialtjänsten kan vara del av en större helhet genom samverkan med andra delar, där skolan är ett exempel, säger Mats Collin.

2003 blev han förvaltningschef i Nordanstigs kommun med ansvar för bland annat socialtjänst, äldre- och handikappomsorg, hälso- och sjukvård, flyktingmottagning och arbetsmarknadsåtgärder. Innan dess arbetade han 25 år i Hudiksvalls kommun, först som socialsekreterare och på slutet som förvaltningschef.

Han efterträder tidigare socialchef Christine Hemborg som har avslutat sin anställning i Gävle kommun efter en tids sjukskrivning.

Mats Collin bor i Hudiksvall, och kommer att pendla till Gävle när han tillträder tjänsten i höst. Tills vidare är Wolther Plank fortsatt tillförordnad socialchef i Gävle.
Socialtjänst Gävle har 280 medarbetare som arbetar med individ- och familjeomsorg.

Annons

Mer läsning

Annons