Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyrustad skola ger glada elever

/
  • Det nya, ljusa biblioteket har byggts i en av Lillhagsskolans tidigare innergårdar.
  • Eleverna trivdes bra på den nyanlagda skolgården.
  • Barn och Ungdoms förvaltningschef Frank Stoor önskade Lillhagsskolans rektor Bo Egebrand lycka till med de nyrenoverade skolbyggnaderna genom att ge honom en kamera så att han kan dokumentera skolans utveckling.
  • Kommunalråd Carina Blank (S) talade inför eleverna när den nyrenoverade Lillhagsskolan invigdes.
  • Klassrummen i den nyrenoverade Lillhagsskolan har inretts lite annorlunda. Det här är klass 5 B:s klassrum som har två soffor i mitten och bänkar längs rummets sidor.
  • Lizette Grönskog, Alva Danielsson och Stina Wiksell i klass 4 B tycker att Lillhagsskolan har blivit fräsch och fin.
  • Fjärdeklassaren Tindra Bergström Anderback fick äran att klippa bandet när den nyrenoverade Lillhagsskolan invigdes. Kommunalråd Carina Blank (S) och rektor Bo Egebrand höll i varsin ände av bandet.
  • En kör med elever från årskurs 5-7 sjöng
  • Åttondeklassarna Hilda Edström, Alexander Sjöberg och Emma Brodin sjöng och spelade

Personalen och eleverna hurrade och jublade. I går invigdes den nya Lillhagsskolan som har rustats för nästan 100 miljoner kronor.

Annons

En stor del av Lillhagsskolans cirka 550 elever, från förskoleklass till årskurs nio, och omkring åttio lärare, samlades på innergården när deras nyrustade skolbyggnader skulle invigas.

Rektor Bo Egebrand och kommunalråd Carina Blank (S) talade och elever sjöng och spelade innan det var dags för Tindra Bergström Anderback från klass fyra att klippa det obligatoriska invigningsbandet.

– Det här är en spännande dag och en alldeles speciell skolstart. Det är ni som kommer att lägga grunden till den nya skolan och det är en del kvar att göra innan den blir precis som vi vill ha den, sade Bo Egebrand innan han ringde in det nya läsåret och utbringade ett fyrfaldigt leve.

Sedan vankades hamburgare för alla elever medan Arbetarbladet bjöds på en rundvandring.

Lillhagsskolan omfattar flera byggnader. Det röda huset som inrymmer förskoleklass till årskurs tre byggdes om 2005, men det är det vita huset med årskurs 4-9 som nu har byggts om till en kostnad av 95 miljoner.

– Räknar man med möbler och inventarier blir det ungefär fyra miljoner till, säger Bo Egebrand.

Skolan har fått ett antal specialsalar anpassade för NO, slöjd, bild, musik och hem- och konsumentkunskap. Högstadieelverna har fått en ny cafeteria och en av de tidigare innegårdarna har byggts om till ett ljust skolbibliotek.

– Lokalerna är fantastiska. Nu fattas bara att vi ska få datorer och registrera alla böcker och låntagare, säger den nyanställda bibliotekarien Lena Pettersson.

Nya personalrum, fler toaletter, handikapptoaletter och hissar är andra nyheter. Skolan har också fått ett kök som är utrustat för egen matlagning, men som Arbetarbladet tidigare berättat dröjer det innan den egna matlagningen kommer igång eftersom det hittills har visat sig för dyrt.

Annons
Annons
Annons