På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Prästgården i Valbo till salu

+
Läs senare
/

Valbo församling flyttar sin pastorsexpedition till Mikaelsgården. Det betyder att man lämnar lokalerna på prästgården, som nu ska säljas till högstbjudande.

Christer Palm som är fastighetsansvarig visar runt i gården från mitten av 1800-talet.

På bottenplan ligger pastorsexpeditionen och en trappa upp bodde den förre kyrkoherden i 25 år, innan han gick i pension och flyttade ut 2009.

– Visst är det lite synd att vi inte ska ha den kvar, men tiderna förändras och församlingarna måste hänga med. Vi kan inte ha såhär stora oanvända ytor, säger han.

I stället ska pastorsexpeditionen flytta till Mikaelsgården.

Mer centralt, dessutom bor fler av församlingsmedlemmarna där, förklarar Christer Palm.

Samtidigt innebär det att de flesta av församlingens 25 anställda kommer att få jobba på samma ställe i stället för som nu, utspridda på fem olika arbetsplatser.

Utropspriset är satt till 2,5 miljoner. Och församlingen kan behöva pengarna. Mikaelsgården behöver nämligen byggas ut inför flytten och flera renoveringsjobb ska utföras på kyrkan. Dessutom ska man dra in fjärrvärme i kyrkan i januari.

– Det är ingen kris direkt, men alla församlingar måste se över ekonomin som det är nu, säger Christer Palm.

  • Prästgården ett byggnadsminne

    Valbo församling hoppas få 2,5 miljoner för prästgården. Fastigheten har tolv rum och kök och kan rymma totalt 13 kontorsplatser. Gården är byggd på 1800-talet och klassas som byggnadsminne.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons