Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prunkande uppvisning

/
  • Birgitta och Marie Eriksson njuter av de färggranna rabatterna som pryder entrétrappen upp till Anna-Karin Tillströms trädgård Landet Krokus.
  • Anna-Lena Johard Kåberg till vänster i bild samspråkar med väninnan Ulla Ericsson i kökstrådgården, som bjuder på en magnifik utsikt över havet. Anna-Lena berättar att hon just har köpt en kolonilott i Södra kolonin i Gävle och därför tänker de ta sig en titt även där under uppvisardagen Tusen Trädgårdar som var i går.
  • Sexårige William Helsing luktar på en av de rosa blommorna som lyser upp i köksträdgården. Annars roar de små grus- och stenlagda slingrande stigarna William mest.
  • 11-åriga Agnes Helsing beundrar Anna-Karins fingerborgsblommor som pryder murrabatten.
  • Anna-Karin Tillström njuter av att hennes trädgård fylls av besökare med frågor och funderingar om hur hon har skapat en sån vacker trädgård.
  • Överallt i trädgården finns små vackra dekorationer i betong, sten, trä eller andra naturnära material. Här har Anna-Karin anlagt ett vattenblänk med rosor i lavendelbersån.
  • Den rödorange dahlian kallad Akita är en av besökarnas favoriter i Anna-Karins trädgård.
  • På flera ställen i Anna-Karins trädgård blommar rosor i olika färger.
  • Längs ett rödmålat plank pryder vackra och färgglada blommor och växter i olika krukor. Här trängs olivträd med pelargoner och hibiskusar.

Inspirerande, läckert och supervackert.

De positiva omdömena haglade från besökarna när Anna-Karin Tillström öppnade upp sin trädgård Landet Krokus i Hillevik i går.

– Det kändes lite läskigt att bjuda in okända människor till mitt hem, men det här är fantastiskt trevligt, säger Anna-Karin glatt medan hon visar runt bland växter, grönsaker och färgglada blommor.

Annons

I Anna-Karins trädgård – Landet Krokus – är det full fart. I alla hennes små rum går inspirerade och imponerade gäster och beundrar rabatterna med teman som silver, rött, rosor, guld och skuggor.

– Hon har gjort det så fantastiskt fint. Jag har fått massor av goda tips och inspiration, säger Birgitta Eriksson som tillsammans med dottern Marie Eriksson hade tagit cykeln och trampat från hemmet i Trödje till Hillevik.

– Jag är så imponerad av att hon har fått in så mycket fint på ett begränsat område. Alla detaljer och smågrejer är så spännande, säger Marie Eriksson, medan hon njuter av lite fika i entrétrappen som omges av två färgglada rabatter.

Sexårige William Helsing från Gävle är på besök i Hillevik tillsammans med hela familjen och farmor och farfar. Han passar på att smyga runt i de vackra slingrande stigarna som Anna-Karin har anlagt i de olika trägårdarna. Storasystrarna Agnes och Signe konstaterar snabbt att deras trädgård hemma inte är riktigt lika fin som Anna-Karins.

– Nä, här finns så mycket fler fina blommor, säger elvaåriga Agnes.

Anna-Lena Johard Kåberg har just köpt en kolonistuga. Tillsammans med väninnan Ulla Ericsson hämtar hon inspiration i Anna-Karins köksträdgård och skuggrabatt.

– Det är underbart hur hon har använt enkla saker som redan finns i naturen och skapat en så omväxlande miljö, säger damerna medan de beundrar träspaljéerna som Anna-Karin byggt med hjälp av sly.

Anna-Karin själv har fullt upp med att guida besökarna i medelhavshörnan, lavendelbersån och dofthörnan.

– Jag hade aldrig trott att så här många skulle dyka upp...

– Det är sååå trevligt, och folk har så mycket fint att säga, och spännande frågor, säger Anna-Karin.

Anna-Karins trädgård är en av de sex trädgårdarna i Gästrikland som deltar i uppvisardagen Tusen Trädgårdar som Studiefrämjandet, Trädgårdsriket och Riksförbundet Svensk Trädgård arrangerar.

Annons
Annons
Annons