Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang backar ur Engeltofta­satsning

Restaurang Brända Bocken drar sig ur samarbetet med Engeltofta.

– Vi har haft ett uppsving inne i stan och vill lägga vårt krut där, säger Daniel Carlsson, en av delägarna.

Annons

Arbetarbladet har i flera artiklar berättat om de nya ägarna till Engeltofta och deras satsning på att göra den gamla grosshandlarvillan på Norrlandet till en modern hotell- och konferensanläggning.

Brända Bocken AB, som driver restaurangen på Stortorget, har sedan i höstas spelat en central roll i planerna. I september tog man över driften av Engeltoftas restaurang och på sikt var tanken att bolaget även skulle bli delägare i Nya Engeltofta AB, där BrynäsBo och Nicklas Bäckströms fastighetsbolag Nickback 1, äger huvudandelarna.

Men på onsdagen kom beskedet att Brända Bocken drar sig ur. Bolaget har de senaste åren byggt om sin restaurang på Stortorget och hade några tuffa år i samband med torgets ombyggnad. Nu när allt är klart har restaurangen fått ett uppsving.

– Det kräver mer arbete än för några år sedan. Därför känner vi att vi behöver lägga energin där, säger Daniel Carlsson.

Men varför har ni ändrat er om Engeltofta?

– Vi tror fortfarande på Engeltofta, men på ett år har det hunnit hända ganska mycket. Vi har familjeliv som också behöver tid och det går inte att vara på jobbet jämt.

Brända Bockens avhopp påverkar inte Engeltoftas övriga ägares investeringsplaner. Båda sidor hävdar att det inte finns några ”hard feelings”, utan att diskussionerna har pågått under en tid.

Nya Engeltofta ska nu börja leta efter en ny platsansvarig.

– Vi behöver en ung, driftig och hungrig konferensmänniska som kan vara med och bygga upp hotelldelen. Vi ska annonsera nästa vecka och hoppas på flera sökande, säger vd Mats Söderström.

Just nu pågår upprustningen av huvudbyggnaden och snart ska de 28 planerade konferens- och semesterlägenheterna läggas ut till försäljning. De kommer att kosta 1,2–1,5 miljoner kronor styck. En marina planeras också, norr om Ångbåtsbryggan.

text

Annons
Annons
Annons