Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang stänger cykelväg

/
  • Så här är det tänkt att den nya r­estaurangen på Slottstorget vid Gavleån ska se ut.

En blockerad cykelväg har blivit ett hett debattämne i byggnads- och miljönämnden.

Vägen får ta en omväg runt den nya restaurangen som ska byggas på Slottstorget.

Annons

Det är en snutt av den cykelväg längs Gavleån som är en del av Hälsans stig som har blivit en het potatis bland politikerna. Den nya restaurangen, som ska ligga längst ned mot Gavleån mitt emot Heartbreak, vill nämligen ha tillstånd att servera alkohol på sin uteservering. För att få det krävs att området är avspärrat och det är därför cykelvägen blir blockerad.

När bygglovet för restaurangen skulle godkännas blev det därför en debatt om huruvda det är okej att blockera cykelvägen under uteserveringens öppettider.

– Man ska inte försämra tillgängligheten för cyklister, men jag tycker att det här ändå är marginellt, säger byggnads- och miljönämndens ordförande Jörgen Edsvik (S).

Diskussionen slutade med att en majoritet av politikerna röstade för att tjänstemännen får i uppdrag att ta fram en lösning för att dra cykelvägen runt den nya restaurangen.

Dan Lorén (MP) och Magdalena Ostojic (S) lade fram ett eget förslag som blev nedröstat. Deras förslag innebar att cykelvägen alltid ska vara tillgänglig och att den ska vara minst tre meter bred.

Anna Wretblad (C) ansåg att ärendet borde bordläggas och i stället bli en del av den aktuella centrumplanen.

Annons
Annons
Annons