På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Riksdagsledamöter bråkar på internet

+
Läs senare

Ett stort bråk pågår just nu på internet mellan flera av våra lokala riksdagsledamöter.Socialdemokraterna Elin Lundgren och Raimo Pärssinen är upprörda över att koppas ihop med Sverigedemokraterna i moderaten Lars Beckmans blogg.

Det har gått så långt att de flera gånger har vänt sig till Moderaternas gruppledning för att få slut på skriverierna.

Riksdagsledamöterna Elin Lundgren (S) och Lars Beckman (M) från Gävle är båda flitiga bloggare.

Men nu tycks de två politikerna ha kommit ihop sig över varandras skriverier på ett sätt som som sträcker sig utöver de politiska sakfrågorna.

I ett blogginlägg från i tisdags skriver Elin Lundgren att hon och partikamraten Raimo Pärssinen är trötta på att ständigt anklagas för att samarbeta med Sverigedemokraterna på Lars Beckmans blogg, och att de tagit upp problemet med moderaternas gruppledning.

– Jag vill diskutera sakfrågor men han förstör det politiska klimatet med den här smutskastningen, säger hon.

– Han tycks drivas av något konstigt hat mot mig och Elin, jag kan inte ta honom på allvar, säger Raimo Pärssinen.

De socialdemokratiska riksdagsledamöterna uppger att de har kontaktat Moderaterna om skriverierna vid minst tre tillfällen och de fått gehör för sina åsikter.

Lars Beckman själv säger dock att han står för vad han skriver och att debatten är ett sätt för Socialdemokraterna att smita undan från det faktum att de ger Sverigedemokraterna inflytande i riksdagen.

– Det är bekymmersamt att de röstar med ett rasistiskt parti, säger han.

Menar du att Socialdemokraterna samarbetar med Sverigedemokraterna?

– Det vet varken du eller jag hur det där går till, vad som sker där.

Lars Beckman vill heller inte kännas vid att hans bloggande lett till några diskussioner mellan partierna men Moderaternas vice gruppledare i riksdagen Tomas Tobé bekräftar att möten har hållits.

Han vill dock inte kommentera själva sakfrågan.

 • Fler citat från politikerna "Så skriver de på bloggarna:"

  Utdrag ur Lars Beckmans blogg: "I valrörelsen lovade Elin Lundgren (S) och Raimo Pärssinen dito parti att inte samarbeta med rasister. I praktisk handling gör de tvärtom..."

  Utdrag ur Elin Lundgrens blogg: "För att klarspråk, det är jätteilla att bli felaktigt utpekad som en person som skulle vilja samarbeta med Sverigedemokraterna om man inte vill det."

  ...Och så säger de om konflikten:

  " Det är tröttsamt, jag vill inte bli placerad i samma fack som Lars Beckman när folk tänker på vad en politiker är", Elin Lundgren, socialdemokratisk riksdagsledamot.

  "Vi har sagt att vi får vänta till han gör bort sig ordentligt men vi har även pratat om att bojkotta alla gemensamma möten mellan länets riksdagsledamöter om Lars Beckman är där", Raimo Pärssinen, socialdemokratisk riksdagsledamot.

  "Den här debatten borde handla om varför Socialdemokraterna ändrat sig efter valet och röstar med Sverigedemokraterna så att de får inflytande i riksdagen", Lars Beckman, moderat riksdagsledamot.

  "Vi har hamnat i ett läge där parterna tycker olika och konflikten är större än en politiska diskussionen. Då reder vi ut det. I övrigt vill jag inte kommentera själva sakfrågan", Tomas Tobé, moderat riksdagsledamot och vice gruppledare för Moderaterna i riksdagen..

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons