Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rocket stannade - igen

/

Berg- och dalbanan Rocket i Furuviksparken fick på torsdagen evakueras – för tredje gången i sommar. Nu var det en medarbetare som av misstag råkat stöta till nödstoppsknappen. Attraktionen stod still i 10 minuter.

Annons

Det var vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen som Furuviksparken evakuerade berg-och-dalbanan Rocket, efter att den för tredje gången i sommar hade stannat. Furuviksparken fick av rutin och säkerhetsskäl lyfta fram landgång med räcke och tömma vagnarna.

– Han som kör karusellen sitter väldigt nära nödstoppsknappen av säkerhetsskäl om det skulle hända något. Han kan ha stött till knappen med ryggen eller en armbåge, säger Stefan Säll, driftschef på Furuvik.

Han tycker det är viktigt att poängtera att det här mänskliga misstaget nu bara har inträffat en gång vid berg- och dalbanan Rocket och att Furuviksparken har över en miljon åkande gäster varje år.

– Det är inget unikt och vi utsätter inte våra gäster för någon fara, säger han.

13 juni och 28 juli stannade samma berg-och-dalbana. Stopp som då berodde på att attraktionen gått sönder.

Men gästerna har ju trots allt köpt en biljett och är kanske oroliga. Vad vill du säga till dem?

– De behöver absolut inte vara oroliga. Vi evakuerar av säkerhetsskäl och gästerna får gå ner för en landgång med räcke. Vi selar dem dessutom för säkerhetens skull. Jag har egna barn på 7 och 10 år och de får åka hur mycket de vill. Det är ingen fara, säger Stefan Säll.

Annons
Annons
Annons