Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtal med chef på Telia hjälpte

/

Problemen med Telia är på väg mot en lösning för Nils-Olof Wadelius. Nu har han bredband och tv, men väntar fortfarande på telefoni.

– Jag krävde att få prata med en kundansvarig chef och det var ungefär som om Sesam öppnade sig, säger han.

Annons

Vi har i flera artiklar berättat om de problem Nils-Olof Wadelius fick med Telia sedan han beställde fast telefoni till sommarstugan i Harkskär. Det ledde till att han blev av med telefoni, bredband och tv i radhuset hemma i Gävle.

Trots att Telia lovade att rätta till alla felaktigheter blev det ännu värre och rörigare. Till stugan fick han plustjänster han inte bett om och till radhuset fick han ett modem han inte ville ha.

Efter upprepade samtal med Telia krävde Nils-Olof i måndags, när han varit utan telefon, tv och bredband i tio dagar, att få tala med en ansvarig chef.

– Han lovade att ordna tv och bredband samma dag och ip-telefonin ska börja fungera senast på måndag i nästa vecka, berättar Nils-Olof Wadelius.

Nu fungerar allt som det ska utom telefonin, men den räknar han med ska ordnas som utlovat.

– Chefen konstaterade att det var väldigt många misstag som hade begåtts. Jag tycker att Telia behöver göra en analys av det här så att det inte händer igen, säger han och gissar att fler kunder har stött på liknande problem som han själv har gjort.

Flera andra läsare har hört av sig till Arbetarbladet sedan de läst artiklarna om Nils-Olof. En kvinna i Ockelbo berättar exempelvis om problem med Telia när hon skulle säga upp sitt abonnemang på tv, bredband och telefoni. Hon blev då övertalad att stanna kvar som kund, men sedan dess har inte tjänsterna fungerat som utlovat. Bland annat blev hon av med telefonin i nästan en månad. Samtidigt som telefonin kopplades på slutade bredbandet att fungera.

”Jag kommer att kontakta Konsumentverket för att få information om ett företag verkligen kan behandla sina trogna kunder på detta vis”, skriver kvinnan i sitt brev som hon även har skickat direkt till Telia.

Annons
Annons
Annons