På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Stekaren - en ung vinnare

+
Läs senare
/

När Therese Johanssons hus brann ned för ett och ett halvt år sedan förolyckades familjens två tävlingshundar. När saknaden efter hundarna blev för stor köpte hon och sambon Peter Lindström en ny kelgris – greyhounden Mister Benchmark, som trots att han bara är unghund vann SM förra helgen. – Det känns fantastiskt roligt, säger paret.

På familjen Lindström Johanssons tomt i Bomhus traskar greyhounden Mister Benchmark, också kallad Dublin av familjen, lugnt med en viftande svans. Att han är en bländande snabb sprinter syns direkt på hans graciösa stil och muskulösa ben, men för familjen Johansson Lindström var det inte helt självklart att skaffa en ny hund och återigen satsa på hundkapplöpning efter tragedin som drabbade dem för drygt ett och ett halvt år sedan.

Då började Thereses villa brinna och de två greyhoundarna Churchill och Reflection sprang instinktivt upp till mattes sovrum. Therese och barnen klarade sig oskadda i branden men alla ägodelar och de två hundarna brann inne.

– Det var helt fruktansvärt. Och efter branden var det så tomt utan hundarna, de var ju som familjemedlemmar, säger Therese.

– Det blev tomt för vi förlorade våra familjemedlemmar men också för att vi förlorade vår hobby och tappade kontakt med alla vänner inom hundkapplöpningen, säger Peter, som då var särbo med Therese.

Efter lite funderingar bestämde sig familjen att köpa en ny hund och satsa på hundkapplöpning igen. Förra året kom Mister Benchmark till Sverige och Therese och Peter har sedan dess lagt oräkneliga timmar på att träna honom, ge honom massage och göra tävlingsupplägg.

– Han är speciell, vi kände direkt att han kunde gå långt, men att han skulle vinna SM redan sitt första år hade vi nog inte trott, säger Peter förundrat medan Dublin vräker sig i soffan.

– Han är kolugn här hemma och en riktig stekare som älskar att ligga på soffan, men på tävling då är han iskall och fokuserad, säger Therese och berättar att förra helgens tävlingar blev ordentligt nervösa.

Dublin gick obesegrad genom hela SM och nu väntar EM nästa helg.

– Vi åker dit för att vinna, absolut, säger paret medan Dublin motvilligt kliver ur soffan för att sakta ställa upp på en bild till tidningen.

 • Mister Benchmark

  Smeknamn: Dublin, efter hemstaden.

  Ålder: Född 4 januari 2011.

  Familj: Matte Theres Johansson, husse Peter Lindström, deras barn Hampus, Linnea och Emil, samt hundkompisen Ozzy.

  Tycker om: Att träna och tävla. Och att sova och äta, fast roligast är tävlingar och träningar.

  Meriter: SM-guldmedaljör och obesegrad i SM förra veckan i Stockholm. På de sju övriga starterna sedan i juni har det blivit ytterligare fyra guld, två silver och ett brons.

  Målsättning: Att vinna EM i Borås nästa helg och Puppy Derby i oktober.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons