På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Stopp för trafik vid Rådhustorget

+
Läs senare
/

Nästa vecka stängs buss- och biltrafiken förbi Rådhustorget av helt. Övergångsställena på Drottninggatan är slitna och ska byggas om.

De upphöjda övergångsställena där Drottninggatan korsar Norra Kungsgatan och Norra Rådmansgatan är så slitna att de behöver repareras. Men den har gången tar man tillfället i akt och bygger om dem helt. Beläggningen av betongsten byts ut mot natursten (storgatsten) med betydligt längre hållbarhet. I samband med detta byts befintliga markvärmerör ut mot nya och underliggande lager förstärks för att undvika framtida sättningar.

Under ombyggnadsarbetet stängs stängs trafiken av helt i tio dagar, mellan 6 och 16 augusti. Det innebär en del förändringar i busstrafiken (se faktaruta).

Under tiden tar Gävle Centrumsamverkan också chansen att arrangera ett nytt evenemang, Gävle Smakfestival, i Rådhusområdet 9-11 augusti. Syftet är att företagare från regionen ska ges möjlighet att visa upp produkter av hög kvalitet och god smak.

 • Ändringar i busstrafiken

  För busslinjer som trafikerar N. Rådmansgatan och N. Kungsgatan flyttas Rådhushållplatserna till Vasaskolan.

  Södermalmshållplatserna och Brunnsgatanhållplatsen flyttas till ett samlat läge på Brunnsgatan. Hållplats Stadsbiblioteket dras in.

  Trafik söderut kör N. Kungsgatan - Nygatan - Centralplan - Muréngatan - Brunnsgatan osv.

  Trafik norrut kör S. Kungsgatan - Brunnsgatan - Muréngatan - Centralplan - Nygatan - N. Rådmansgatan osv.

  Linje 1 och 25 kommer inte att trafikera N. Strandgatan, istället sker på- och avstigning vid hållplatser längs Stora Esplanadgatan nära Centralstationen.

  Förändringarna i busstrafiken gäller från kl. 04.00 den 6 augusti till kl. 04.00 den 16 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons