På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Studentbostäder på Alderholmen – om Thorenstudenter får välja

+
Läs senare
/

Thoren Business Schools ettor fick ett dygn på sig att ta fram det bästa användningsområdet för de gamla magasinsbygnaderna på Alderholmen.Och det vinnande förslaget innehöll både studentbostäder och Starbuck’s.

Klockan 12.00 på torsdagen fick de sätta igång att gnugga geniknölarna, och 24 timmar senare presenterade Thoren Business Schools ettor sina bästa förslag på hur Alderholmens magasinsområde bör utvecklas.

En jury bestående av representanter från Gävle kommun och Alderholmens företagarförening utsåg sedan de vinnande bidragen i kategorierna mest kreativa förslag, bästa pitch och bästa förslag.

Det bästa förslaget presenterades av gänget Johanna Duong, Lina Haglund, Saif Ahmed, Tilda Bergman och Louise Andersson från klass MP12 som ville se studentbostäder och en kiosk i den ena magasinsbyggnaden, och den amerikanska kafékedjan Starbuck’s och klädbutiken Lager 157 i den andra.

– Det här var på riktigt, kommunen var ju inblandad, säger en stolt Tilda Bergman.

– Jag tror vi vann för att vi hade realistiska förslag. Vi tittade på lokalerna och vad som verkligen skulle kunna passa in, spekulerar Lina Haglund.

Gruppledare Johanna Duong understryker att alla fem hade lika stor del i vinsten.

– Vi har planerat allt tillsammans och gjort allt tillsammans, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons