Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sushivågen fortsätter

/
  • Sushivåg. Hans Hansson (till höger) kommer att driva restaurangen i gamla Gottos lokaler. Marcus Grundström (till vänster) kommer att bli en av kockarna.
  • Sushivåg. Hans Hansson (till vänster) kommer att driva restaurangen i gamla Gottos lokaler. Marcus Grundström (till höger) kommer att bli en av kockarna.

I september öppnar ytterligare en sushirestaurang i centrala Gävle. De japanska rullarna har tagit upp konkurrensen med hamburgare och pizza som hämtmaten nummer ett.

Annons

Det är franchiseföretaget Sushilovers som i september slår upp portarna till en ny sushirestaurang i kiosken Gottos gamla lokaler på Nygatan. I våras öppnade Esa sushi vid Centralplan, och sedan tidigare finns bland annat Sakura sushi och Sushibaren.

Hans Hansson, som kommer att driva restaurangen på Nygatan, ser dock ingen risk för överetablering, trots att hans blir den femte sushirestaurangen i centrala Gävle

– Nej, det tror jag inte, vi är lite mer speciella en de andra. Jag har varit runt och tittat och kommit fram till att vi ska nog kunna överleva det här.

Bland specialiteterna nämner han bland annat såser direkt från Japan, och att restaurangen kommer att erbjuda såväl cateringverksamhet som hemkörning. Han har själv ingen tidigare erfarenhet av branschen, men tar hjälp av medarbetare som har arbetat inom restaurangnäringen tidigare. Dock inte sushi.

– Det är ett gäng svenskar som kommer att laga sushin. De kommer att gå en utbildning hos Sushilovers och har vana från restauranger sedan tidigare.

Sushin har blivit populär som snabbmat. Jämfört med de klassiska alternativen pizza och hamburgare menar Hans Hansson att sushin har klarat sig bra eftersom det är nyttigare.

– Det är smalmat skulle man kunna säga. Inte det här flottiga och drypande, utan det är hälsosam mat.

Sushibaren har legat på Norra Slottsgatan i fem år. De anser att det bara är positivt med fler sushibarer och räds inte konkurrensen.

– Jag kan tycka att det finns en liten överetablering, men tycker ändå bara att det är roligt att folk håller på med sånt här. Och konkurrensen är jag inte rädd för, jag ligger bra till och har mina stammisar som kommer, säger ägaren Elias.

Annons
Annons
Annons