Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tak på Brynäsvallen kan bli fyra istält

/
  • ÄNDRADE PLANER? I stället för ett tak på Brynäsvallen föreslår oppositionen i kultur- och fritidsnämnden att Gävle kommun ska satsa på uppblåsbara tält över fyra rinkar.

I stället för ett tak över Brynäsvallen vill oppositionen bygga fyra nya ishallar – till samma pris.

Men Socialdemokraterna är skeptiska till förslaget och ifrågasätter även sättet det lades fram på.

Annons

Gårdagens möte i kultur- och fritidsnämnden i Gävle präglades av en hetsig diskussion när den borgerliga oppositionen lade fram ett helt nytt förslag till hur frågan om Brynäsvallen bör lösas. Det nuvarande förslaget innebär att kommunen bygger tak över isbanan på Brynäs till en kostnad av 15 miljoner kronor.

Men oppositionen i nämnden föreslår nu i stället att fyra uppblåsbara tält, så kallade ”air domes” byggs över de fyra konstfrusna isbanorna i Hedesunda, Hagaström, Norr-sundet och på Brynäs.

Kostnaden skulle enligt dem bli densamma som för ett tak över Brynäsvallen.

– Vi tror att det här är framtiden. Vi vill få ut det mesta av skattepengarna, säger Niclas Bornegrim (M) som menar att förslaget kommer så sent eftersom kommunledningskontoret inte gett dem chansen att tycka till ordentligt om det ursprungliga förslaget.

Nämndens ordförande Lars-Göran Ståhl (S) menar dock att oppositionens kalkyler verkar väl optimistiska och beklagar att förslaget lades fram så hastigt.

– Plötsligt kommer ett ändringsförslag som förvaltningen inte har fått en chans att bereda och se om det är realistiskt eller ej, säger han.

Två ledamöter från Miljöpartiet och en från Vänsterpartiet beslöt dock att gå på oppositionens linje och skicka handlingarna till kommunstyrelsen för utredning och eventuellt beaktande.

Annons
Annons
Annons