Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia har krånglat till det ännu värre

/
  • Krånglet med Nils-Olofs telefon kostar tid och kraft: ”Alltid när man går och lägger sig så tänker man på det här. Det kan ju bli hur tokigt som helst, jag litar inte på någonting längre”.

Åtta dagar har gått sedan Telia av misstag kopplade ur Nils-Olof Wadelius hemtelefon, bredband och tv. Trots försäkringar om att de jobbar på det har det bara blivit värre.

– Jag håller på att bli galen av det här, säger Nils-Olof.

Annons

Det enda han ville var att skaffa en fast telefon till stugan.

Nu sitter Nils-Olof Wadelius fast i en härva av abonnemang och papper som han inte blir klok på, och ingenting funkar som det ska. Till stugan har han fått plustjänster som han inte hade bett om. Till huset har han fått ett modem som han inte ville ha. Bredbandet har varit borta i åtta dagar.

Telefon har han haft via den vanliga kopparledningen, men nu är det borta också.

– Telefonen är död. Om man ringer till den utifrån tutar det upptaget. Jag hoppas de inte kommer ta betalt för utgående samtal under flera dygn nu. Man kan inte lita på någonting längre när det gäller det här.

När vi talade med Telias informationsansvarige i veckan beklagade han att de hade haft ”medarbetare som inte lyssnat”, men försäkrade att de nu hade ”en medarbetare som håller koll på att frågan löser sig”.

– Jaha, och var är han då, frågar Nils-Olof.

Det här var i tisdags. Sedan dess har allt bara blivit sämre, och rörigare.

– Jag fick åtta olika brev på samma dag. Där ser man att de har rört ihop alla abonnemang helt. Det känns som de bara har plockat ihop en massa grejer på måfå.

Nästan allra mest upprörd blir han av det som ligger längst ner i hans hög, där Telia skriver att han beställt tio filmer. Filmerna är tydligen gratis, men bara om han tittar på dem 10 september, samma dag som brevet är skickat.

– Dem kan jag ju inte titta på, eftersom de har kopplat ur min tv tillsammans med allt annat. Men jag är inte intresserad av några filmer. Allt jag vill är att få tillbaka mitt vanliga abonnemang till radhuset, och en vanlig fast telefonlinje till stugan.

Annons
Annons
Annons