Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träram rasade i Flanör – tvååring skadades

/

(Uppdaterad 16/8) En tvååring i en barnvagn skadades när en stor träram föll inne i Flanörgallerian i Gävle på onsdagsförmiddagen. Barnet fick ett sår i huvudet, men skadan bedömdes av polisen som lindrig.

Annons

Det är butiken direkt till höger innanför Flanörs entré som är under ombyggnad. Stora svarta träramar som ska ingå i inredningen står uppställda inne i butiken.

En av ramarna som var 1,7 gånger 3,5 meter stor var upprest på högkant. Just när mamman passerade med barnvagnen välte den och föll över barnvagnen.

Polisen har gjort en undersökning av olycksplatsen och har inlett en förundersökning som ska klara ut om någon genom oaktsamhet varit ansvarig för olyckan. Det kan leda till ett åtal för vållande till kroppsskada.

De företag som kunde tänkas vara ansvariga för arbetsplatsen var på onsdagen inte villiga att prata om olyckan. De anställda på det danska inredningsföretaget som jobbar där avvisade ilsket alla frågor om olyckan.

Fastighetsägaren Diös lokala representant meddelade att företaget har en informationspolicy som hindrar henne från att svara på frågor. Hon hänvisade till företagets kommunikatör i Östersund – som har semester.

Sent på eftermiddagen kommer ett mejl från företagets marknadsområdeschef Anders Hedström som hänvisar alla frågor till butiksägaren Vila och deras entreprenör – det danska inredningsföretaget.

Annons
Annons
Annons