På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Tredje person anhållen för yxrånet i Valbo

+
Läs senare
/

Polisen gör framsteg i utredningen om yxrånet mot Guldfynd. Nu har även personen som misstänks ha väntat utanför i en bil åkt fast. Men än jagas den tredje rånaren – och åklagaren behöver mer tid.

I torsdags anhölls en 21-årig man misstänkt för medhjälp till rån. Han misstänks ha väntat utanför i en bil, men mer än så vill Ulf Back inte säga.

– Jag vill inte kommentera vad hans medhjälp ska ha bestått i, säger han.

Den 21-årige mannen satt anhållen i ett dygn innan han försattes på fri fot igen efter förhör. Han är dock fortsatt misstänkt.

Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott och häleri. Även han är från Eskilstuna, liksom de två misstänkta rånarna som sitter häktade sedan knappt två veckor tillbaka.

Enligt uppfattningen Ulf Back har fått av vittnesuppgifterna befann sig tre rånare i lokalen och en person väntade i en bil utanför. Med andra ord är den tredje rånaren ännu på fri fot.

I dag skulle åklagare Ulf Back ha väckt åtal mot de inblandade, men utredningen är inte klar och därför begär han åtalsförlängning.

Har ni fått en bild av hur allt har gått till?

– Nej, det kan jag inte säga att vi har fullt ut ännu, utredningen rullar på.

Om de två männen, 22 respektive 24 år, som sitter häktade inte medger förlängning av åtalet kommer det att bli aktuellt med nya häktningsförhandlingar.

  • Bakgrund

    Det var 4 maj som tre maskerade män beväpnade med yxor gick in i Guldfyndbutiken i Valbo Köpcentrum. De hotade den ensamma kvinna som jobbade där, slog sönder glasmontrar med yxor och slet ut guld- och diamantsmycken som de stoppade ned i stora väskor.

    De tre rånarna sprang sedan ut genom en av utgångarna på baksidan av köpcentret och försvann i en stulen bil.

    Den 18 maj inträffar ett nästan identiskt rån i Enköping. Den 30 maj upprepas det hela i Västerås. Polisen utreder nu samband mellan rånen.

    Två män sitter anhållna sedan knappt två veckor tillbaka på sannolika skäl misstänkta för rån. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons