Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är så farligt med att byta skola?

/
  • Ylva Håkansson, Gävle, mamma till döttrar vid Sörbyskolan.– Det är inte bytet i sig som är farligt, utan att det kan bli ett jättehögstadium på Solängsskolan. Jag är orolig för att det inte blir någon trygg tillvaro och mer mobbning.
  • Eva Johansson, Gävle, mamma till två barn på Solängsskolan.– Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag kan förstå att det behövs nytänk för att få till en bra skola. Samtidigt så vill jag inte att barnen ska drabbas utan att de fortfarande ska kunna gå själva till en skola i närheten.
  • Peter Brodin, Gävle, pappa till två barn vid Solängsskolan.– För oss handlar om att familjepusslet måste fungera. Vi vill att barnen ska kunna gå själva till skolan och flyttade hit från Stockholm för närheten till skolan. Hade vi vetat det här hade vi kanske flyttat till Sörby i stället.
  • Fredrik Hamberg, Gävle, pappa till två barn på Fridhemsskolan.– Det är inte problemet utan att det blir en väldigt stor högstadieskola och en tuffare miljö.
  • Anders Ulfvin, Gävle, pappa till barn vid Solängsskolan.– Det blir längre avstånd och jag tänker på den dåliga trafiksituationen. Sedan förstår jag inte hur det kan bli effektivt och sparsamt att kasta runt barnen som man kommer att tvingas göra.
  • Delia Bunea, Gävle, mamma till två barn vid Solängsskolan.– Jag är inte så rädd för det utan för att kvaliteten på skolorna ska bli sämre.

Annons

Se enkäten här intill i bildspelet!

Annons
Annons
Annons