Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var de svåra att övertala?

/

... Malin Lindén, 22 år, som föreslog att bussen skulle stanna vid Hille kyrka. Nu har Stadsbussarna lyssnat på hennes råd och i den nya tidtabellen från 19 augusti gör linje 3 sex turer om dagen med ett extra stopp vid kyrkan.

Annons

– Jag har varit med i deras fokusgrupp för ungdomar där vi har haft panelsamtal. Det tog något år att få igenom det. Men de lyssnade verkligen och var intresserade, men det handlar kanske en del om pengar också.

Hur kom du på idén?

– Bussen gick förbi kyrkan tidigare, men slutade med det för ett par år sedan när man byggde det nya bostadsområdet Västerbacken. Nu har man fått gå av vid Hillevallsvägen eller Västerbacken och korsa vägen om man ska till kyrkan. Det är en bit att gå och många pensionärer orkar inte.

Hur känns det att du har kunnat hjälpa äldre på det här sättet?

– Det känns jätteroligt. Nu hoppas jag att de tar vara på det här och åker dit också. Annars kanske man drar in hållplatsen igen.

Åker du själv mycket buss?

– Jag åkte jättemycket förut när jag pluggade till Uppsala och pendlade. Nu läser jag på distans och kan plugga hemifrån och dessutom har jag körkort. Men jag vill försöka åka lite mer buss för det är bra för miljön.

Fotnot: Linje 3:s nygamla hållplats vid Hille kyrka är den enda större nyheten i höstens nya tidtabell för stadsbussarna i Gävle.

Annons
Annons
Annons