Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför fick biobesökarna inte se Palme?

/

Hallå där, Göran Stenfelt, biografchef på Filmstaden i Gävle som i måndags inte lyckades visa Palme-filmen. Varför inte?

Annons

– Vi fick problem med den nyckel som ska låsa upp filmen. Vi hade fått fel nyckel och fick inte igång den. Det känns verkligen jättetråkigt att det blev problem med just Palme. Den lockar en lite mer vuxen och äldre publik som inte spontangår på bio och de ville se den här filmen – ingen annan.

Varför behövs det en nyckel för att sätta igång filmen?

– Alla filmer är digitala och vi får dem på en hårddisk. Men för att vi ska kunna spelar upp dem behövs en krypteringsnyckel som gäller under den tid och i de salonger där vi har tillstånd att visa filmen.

– Det som hände nu var att vi hade bytt server i den salong där vi visade filmen och den nya servern fungerade inte med den nyckel vi hade fått från filmbolaget.

Hur många biobesökare var det som fick vända hem med oförättat ärende?

– Det var ett 30-tal personer som drabbades, de har naturligtvis kompenserats med nya biljetter.

Har det här hänt fler gånger?

– Det var första gången, men det händer att nyckeln kommer väldigt sent och då kan det bli svettigt. Även tidigare kunde det bli fel ibland, filmen kunde gå av eller hamna snett. Men med den nya tekniken kommer nya problem.

Men kommer ni att kunna visa filmen nu?

– Ja, nu funkar det! Vi har fått en ny nyckel och kontrollerat att den verkligen fungerar.

Annons
Annons
Annons