Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödshotad av snattare på Lidl

/
  • Otäck upplevelse. Martin Dahlström som arbetar på Lidl i Hofors utsattes på tisdagskvällen för en uppskakande händelse då åtta personer först snattade varor i butiken och sedan hotade honom och en kollega till livet.

Lidl i Hofors fick utrymmas efter att anställda på tisdagskvällen hotats till livet av flera personer som vägrade betala för varor som de plockat på sig.

– Det var en skräckupplevelse för både kunder och personal, säger Martin Dahlström på Lidl.

Annons

Det var vid 19-tiden på tisdagskvällen som en grupp på åtta personer, sju män och en kvinna, kom in på Lidl i Hofors och började plocka på sig saker i fickor och i en medhavd korg.

Martin Dahlström är en av dem som jobbar i butiken och han såg vad som hände.

– När jag sa till dem att de måste betala för allt de tog drog en av männen mig därifrån, medan de andra gick åt ett annat håll och fortsatte att förse sig med varor.

Vid kassan uppstod tumult då personerna vägrade att betala ens för det som låg synligt i korgen.

– De skrek, kastade saker omkring sig och var hotfulla. Till sist slängde de i alla fall pengar på kassören för det som fanns i korgen och skulle gå därifrån, berättar Martin Dahlström.

Men då började det tjuta i larmbågarna vid utgången. Och när han bad dem visa vad de hade i sina fickor blev det riktigt otäckt.

– De skrek att de skulle avrätta oss om vi tog dit polisen, att de skulle skjuta oss i huvudet, och att de skulle vänta utanför tills vi slutade.

Samtidigt högg en av snattarna tag i Martin Dahlström och höll fast i honom.

Personerna dröjde sig sedan kvar utanför entrén ett tag och det 20-tal kunder som befann sig i butiken vågade inte gå ut.

– Det var väldigt obehaglig för alla, säger Martin Dahlström.

När polisen kom till platsen hade de dock hunnit försvinna i en utlandsregistrerad skåpbil.

Polisen tog sedan beslut om att utrymma butiken och stänga den en halvtimme före utsatt stängningstid.

I går var butiken öppen som vanligt men personalen fick krishjälp. Det pratades också om att ta in väktare.

– Jag sov inte mycket i natt och känner mig fortfarande skakig men jag får bra stöd av mina jobbarkompisar, säger Martin Dahlström.

Samma personer har varit inne på Lidl förut och stulit varor. Signalement och registreringsnummer har lämnats till polisen.

Annons
Annons
Annons